Geel Verzinken

Oppervlaktebewerking

passiveren

Nadat er op uw product een zinklaag aangebracht wordt, wordt het zink ‘gepassiveerd’ of eenvoudig gesteld, voorzien van een passieve deklaag. Het is een oppervlaktebewerkingstechniek die een extra beschermingslaag biedt. Hierbij kunt u kiezen tussen de kleuren geel, blauw of zwart.

Wij zijn gespecialiseerd in gele passivering omdat dit naar onze mening, de sterkste variant is en de beste resultaten oplevert.

 

 

Gele verzinking

Volgens de wettelijke normen

De gele passivatie gebeurde vroeger op basis van Chroom VI, wat sinds enkele jaren verboden is. CR6+ is dan wel erg corrosiebestendig, maar is tevens ook toxisch. Om alsnog hetzelfde kleureffect te bekomen maken we gebruik van zure zink of CR3+ waar we een sterk geel pigment aan toevoegen. Tijdens het passiveren van de verzinkte stukken wordt deze gele kleurstof mee ingebouwd in de chromaatlaag.

Driewaardige chroom

blauw versus geel

Wanneer een voorwerp elektrolytisch is verzinkt, moet het nog steeds worden voorzien van een passiveerlaag.

Hoewel ook blauwe verzinking zijn voordelen heeft hebben wij ons volledig gespecialiseerd in gele verzinking en dit om onderstaande reden:

Zowel blauwe als gele passiveringen gebeuren op basis van driewaardige chroom en zijn dus volledig in orde met de Europese normen. Uit de NSS-zoutsproeitest blijkt echter dat geelpassivering de beste corrosiebestendigheid heeft. Met een seal kan dit zelfs nog verbeterd worden.

 

 

Elektrolytisch verzinkt staal passiveren

de diverse redenen

Grote of kleine metalen voorwerpen verzinken is een galvanische proces waarbij langs elektrolytische weg een zinklaag neergeslagen wordt op het productoppervlak. Daarna wordt het product gepassiveerd zodat het:

  • Extra wordt beschermd tegen corrosie.
  • Krasbestendiger en een stuk harder wordt.
  • Behandeld kan worden met een poedercoat of laklaag.
  • Betere geleidende eigenschappen krijgt.

 

Contact

Heb je vragen? Contacteer mij gerust vrijblijvend!